Time flies when you’re having fun… Het jaar lijkt soms nog maar net begonnen, maar de feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Bij de feestdagen hoort natuurlijk lekker eten en vooral heel veel toetjes. Ben jij al aan het nadenken wat jij gaat serveren met de feestdagen, maar heb je nog wat inspiratie nodig op het gebied van toetjes? Lees dan snel hieronder verder voor drie lekkere toetjes!

Overheerlijke tiramisu

De meeste mensen zijn er dol op: tiramisu. Tiramisu is een perfect toetje voor tijdens de feestdagen. Het leukste aan tiramisu is dat er heel veel verschillende soorten zijn die je kunt maken. Je hebt natuurlijk de originele tiramisu, maar tegenwoordig zijn er recepten te vinden voor allerlei nieuwe varianten. Tiramisu is dus een perfect recept om creatief te zijn in de keuken.

Zo kun je ervoor kiezen om tiramisu van roomrijst te maken. Het belangrijkste ingrediënt daarvoor is dessertrijst die je bijvoorbeeld van het merk Lassie kunt kopen. Naast deze variant kun je ook tiramisu maken met speculoos. Bijkomend voordeel: speculoos past natuurlijk perfect bij de feestdagen! Inventariseer vooral bij de mensen die aanwezig zullen zijn bij de feestdagen waar zij van houden. Zo weet je zeker dat je voor ieder wat wils hebt.

Hartverwarmende rijstepap

De kans is groot dat jij een herinnering van vroeger hebt waarin je aan het genieten bent van rijstepap. Veel mensen in Nederland zijn er dol op, dus wellicht jouw gasten ook tijdens de feestdagen. Dit maakt het een geschikt recept voor de feestdagen. Een groot pluspunt is overigens dat je voor rijstepap niet zoveel ingrediënten nodig hebt.

Je hebt eigenlijk alleen maar dessertrijst, melk, suiker en een beetje zout nodig om de rijstepap klaar te maken. Het handige eraan is dat je het een dag van tevoren kunt maken en dat het de volgende dag nog steeds lekker smaakt. Om de rijstepap wat specialer te maken, kun je natuurlijk wat extra’s eraan toevoegen. Zo maak je de feestdagen helemaal af.

Lekkere ijstaart

Een ander toetje dat je kunt maken tijdens de feestdagen, is een ijstaart. Een ijstaart valt eigenlijk altijd wel goed in de smaak bij je gasten. Het leuke aan een ijstaart is dat je zelf de vulling kunt bepalen. Houd je meer van kersen dan van aardbeien? Dan doe je er lekker kersen in.

Je kunt zelf bepalen in hoeverre je de ijstaart zelf maakt. Een ijstaart bestaat namelijk uit verschillende delen, dus dat betekent dat je bijvoorbeeld de cake kant-en-klaar kunt kopen. Maar, zelf bakken is toch altijd nét iets lekkerder. Houd er rekening mee dat je op tijd begint met het maken van ijstaart, omdat deze nog geruime tijd in de vriezer moet staan.