De winter is aangebroken en voordat je het weet is het weer kerst. Heb je dit jaar een speciaal kerstdiner op de planning? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je tips voor een mooie outfit. 

Zoek uit wat de dresscode is

Voordat je kunt beginnen met een outfit kiezen is het belangrijk om te weten wat de dresscode voor het kerstdiner is. Zo voorkom je dat je overdressed of underdressed aankomt op het kerstdiner. Bij sommige kerstdiners wordt er geen dresscode gehanteerd, maar een bepaald thema. Dit kan bijvoorbeeld glitter & glamour, Candy Land of de Great Gatsby zijn. Zorg dat je goed inleest wat deze dresscode precies inhoudt. Zo kan je goed een outfit hiervoor uitkiezen.

Kopen versus lenen

Nu je eenmaal weet wat de richtlijnen zijn voor je outfit kan je aan de slag gaan met een outfit uitkiezen. Houd hierbij ook rekening met waar het kerstdiner plaatsvindt. Is dit een locatie waar het frisjes kan zijn? Zorg dan dat je je warm genoeg kleedt. Twijfel je hierover? Dan kan je je ook kleden in laagjes. Zo kun je je aanpassen aan de temperatuur door iets aan of uit doen. Als er een normale dresscode is, is de kans groot dat je al een outfit in je kast hebt hangen. Als er een thema wordt gehanteerd kan het nodig zijn om iets nieuws te kopen. Bedenk wel of je het kledingstuk vaker gaat dragen. Het is zonde om iets helemaal nieuw te kopen als je het toch verder niet gaat dragen. Een alternatief is om van iemand iets te lenen of een tweedehands kledingstuk te kopen. Daarnaast zijn er tegenwoordige ook diverse kledingwinkels waar je een kledingstuk kunt huren. Dit is ook goed voor het milieu.

Keuze qua schoenen

Naast dat je schoenen moeten passen bij de rest van je outfit moet je hierbij ook met een aantal andere zaken rekening houden. Je moet hierbij namelijk ook denken aan de locatie. Moet je een groot stuk lopen over een onverharde weg? Dan zijn hakken geen goede keuze. Als je toch graag hakken wilt dragen, kan je je schoenen voordat je naar binnengaat omwisselen. Dan draag je bijvoorbeeld sneakers om naar de locatie te lopen. Krijg je snel blaren van hakken? Draag dan speciale pleisters om de kans op blaren te verkleinen. Het is vervelend als je eerder het feestje moet verlaten, omdat je te veel last hebt van je voeten.

 

Je outfit wordt helemaal compleet door mooie sieraden te kiezen die goed passen bij het thema of de dresscode. Moet je zelf nog koken voor het kerstdiner? Kleed je dan het liefst om na het koken. Is dat niet mogelijk qua tijd? Gebruik dan een keramische pannenset en
keramische wokpan tijdens het koken. Met deze pannen kan je koken zonder olie, waardoor de kans op morsen op je outfit een stuk kleiner is.